torsdag 4. juni 2009

040609: Dagens dame bærer en hest

.


Dagens dame bærer en hest. Hun er kjempesterk, litt som Pippi, nesten, og hun tenker at man får uante krefter når man virkelig vil. Og herregud, damer bærer jo ting hele tida, bæreposer med mat og klær, unger, gjenglemte barneleker, hus og hjem, så hvorfor i all verden skal ikke dagens dame kunne bære en hest? I forhold til andre ting hun har båret, er faktisk ikke hesten så verst å bære.

Hun har ønsket seg hesten lenge, dagens dame, og hun har mast og mast om å få sin egen hest. Det er bare det at når man er voksen har man ikke så mange andre å mase på enn seg selv, og dagens dame er ganske streng når det gjelder prioriteringer. Men til slutt ga hun etter, og ga seg selv lov til å få en egen hest, en bitteliten en, en som hun kan bære og som er varm og god å klappe på.

Ting man kan bære selv er lov, tenker hun, og bærer den nye vennen sin litt lenger enn hun egentlig orker, og hun tenker at om hun bærer litt på hesten hver dag, vil hun bli sterkere etter som hesten vokser, og det man kan bære selv er lov. Og jeg tenker at vi kanskje burde hviske til dagens dame at det ikke alltid handler om bæring, og at det er lov å gi seg selv gaver selv om man er voksen, bare man kan mate de selv.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar