søndag 7. juni 2009

070609: Søndagsdame

.


Dagens dame bærer rundt på en madonnafigur. Det er ikke noen spesiell grunn til det, hun synes den er fin, og hun tenker at siden hun er voksen kan hun bære rundt på akkurat hva hun vil. Akkurat som hun kan tro på hva hun vil.

Om dagens dame legger noe religiøst i det at hun bærer rundt på en madonna, vet ikke jeg. Det trenger jeg ikke å vite heller, det er en privatsak. Om hun har lyst til å si noe om hva hun tror på, kan hun det, eller hun kan la det være.

Hadde figuren hun bærer på vært så stor og tung at hun nesten krøp på bakken, tynget ned av religion, da kunne man sagt noe. Da kunne man sagt at hun ikke burde bære så tungt, at det ikke var bra for henne, og at vår løsning, den vi har vi som ikke bærer madonnaer, er mye bedre. For henne også. Det kunne vi sagt. Og det kunne vi ment. Men vi kunne ikke bestemt det. Hun er en voksen dame og bestemmer over seg selv.

Når vi ønsker frihet, må vi også akseptere at noen bærer andre ting enn oss, ting vi ikke liker. Ting vi synes er dumme og ting vi synes er undertrykkende. Så får vi diskutere og argumentere, og kjempe for det vi tror på, og håpe at vi klarer å være fornuftige nok til at vårt syn vinner, og at vi ikke gjør noens kors å bære enda tyngre.

Men dagens dame bærer sin madonna. Hun ser ikke tung ut i det hele tatt.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar