onsdag 3. juni 2009

030609: Myggbudeie

.


Dagens dame går tur med en mygg. Det er ikke den eneste myggen hun har, men det er favorittmyggen, og så er hun så flink til å gå i bånd, det er derfor hun får være med på tur. For det er ikke vanlig å ta med mygg på tur, selv ikke for dagens dame.

De myggene dagens dame har ansvar for, står vanligvis hjemme i myggfjøset sitt. De ser ikke mye frisk luft, de er innemygg, bortsett fra om sommeren. Da slippes de ut på beite. De liker seg aller best der det er mange mennesker samlet, utekonserter, for eksempel, der de virkelig har mulighet til å forsyne seg av publikum.

Når de er så tunge og mette at de nesten ikke kan fly, og menneskene de har spist av kan få blinde som tilfeldigvis skulle komme til å stryke hånda over dem til å sperre øynene opp, da reiser de hjem til fjøset sitt.

Og der er dagens dame - myggbudeia. Hun sitter der, klar med den bittelille melkemaskinen sin og melker dem en og en, etter som de komme inn. Og den aller fineste myggmelk havner i beholdere som blir hentet av tankbiler og kjørt til myggeriet. Der fylles melka på bokser, som så kjøres ut i butikkene.

Det må mange mygg til for å lage myggmelk, så dagens dame har en stor flokk. Og flere skal det bli - alle myggbarn er velkomne på hennes gård, og ikke en eneste myggspiral er å se noe sted.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar