mandag 8. mars 2010

080310: Dagens dame er litt Pippi, litt Mummi-mamma og mest seg selv

.

-Noen ganger er jeg som Pippi, sier dagens dame. Da er hun uredd og sterk, og sover middag med beina på hodeputa, hvis det er det hun vil. Hvis hun ikke vil det, gjør hun det selvfølgelig ikke, ingen kan tvinge en dame som har en Pippi-dag til å gjøre noe hun ikke selv vil.

Pippi-damene er sterke og selvstendige, de hopper ut i det, og gjør ting de egentlig ikke tør, de gir ikke autoritetene mer respekt enn de fortjener, de finner seg ikke i å bli putta i båser som er så trange at det er vanskelig å snu seg. Pippi-damene er sinte når det trengs, men til vanlig er de snille, glade og lekne damer. Noen synes kanskje Pippi-damene kan virke litt uansvarlige, som om de ikke blir helt voksne, og at de kanskje burde passe litt bedre på penger og sånt. Det bryr ikke dagens dame seg om. -Det er mange måter å være ansvarlig på, sier hun, og man trenger jo ikke å være stur hele tida.

Andre dager er dagens dame som Mummi-mamma. Hun går rundt med den store veska si, som rommer alt man måtte trenge for at både hun selv og andre skal ha det bra. Hun lager alltid nok mat, hun ordner i hagen, og er snill og grei. Nå må man ikke tro at Mummi-mamma er en stakkar som ikke klarer å ta vare på seg selv fordi hun er opptatt av alle andre, for hun klarer det også, hun er en allsidig dame, som klarer å ha mange tanker i hodet på en gang. Og tro det eller ei, Mummi-mamma gjemmer seg av og til bak det runde blå huset sitt og smugrøyker litt, og hun liker å drikke vin når det er fredag. Og om man tror at Mummi-mamma bruker all sin tid på husarbeid, så er det viktig å minne om at hun er opptatt av de gode sidene av arbeid i hjemmet, som matlaging. Oppvasken er ikke så farlig, den kan hun godt gjemme bort. Mummi-mamma er stor og trygg og god og synlig, og hun vet godt at bare den som kan få vise følelsene sine og være seg selv blir synlig for andre.

Dagens dame tenker at det er godt at hun ikke må velge mellom disse to damene, som er både kloke og sterke på hver sin måte.
-Det er plass til begge, og jeg er noe en mellomting, tenker dagens dame, jeg er litt Mummi-mamma og litt Pippi. Men aller mest er jeg meg selv: min helt egen dame.
.

2 kommentarer:

  1. Som alltid en flott og inspirerende tegning her. Og jeg vil være pippi-dame i dag: )

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. Ha en strålende Pippi-dag :-)

    SvarSlett