torsdag 18. mars 2010

180310: Dagens dame vet hva som er under snøen

 .

-Alt kommer for en dag, sier dagens dame. Og noen ting har allerede begynt å dukke fram, den gjenglemte sykkelen nede i veien, for eksempel, den er i ferd med å bane seg vei gjennom snøen, for kanskje å bli gjenforent med eieren sin. Hvis eieren husker at han pleide å ha sykkel...

Hundebæsjen komme også fram i grøftekanten. Ikke bare i grøftekanten, forresten. For den som er ute og går en vårtur, er hundebæsjen et mye sikrere, og mye eklere, vårtegn enn hestehoven. Og det er mer under snøen.

Under snøen er det tomme blomsterpotter damen glemte å rydde inn i høst, og det er lurvete bed som aldri fikk høststellet sitt. Det er mye dårlig samvittighet under snøen, for den som leiter etter sånt.

For den som ikke leiter etter dårlig samvittighet, men som tenker at det er noe som kommer av seg sjøl, det også, akkurat som våren, er det helt andre ting under snøen, enn gjenglemte saker og annet rot. For den er det levende vår under snøen, det er blåveis og tulipaner, og det er gule og smilende hestehover der - helt gratis, og nok til alle.
.

1 kommentar: