onsdag 24. mars 2010

240310: Med hjernen i hendene

.


Dagens dame bærer en hjerne. Hun har lagt den i en fin skål, midt på bordet skal den stå, til pynt. Hun elsker å se på hjernene, på alle krikene og krokene og svingene, hun fører fingeren rundt og rundt, som om det var en labyrint. Hun tenker at det er mange ting inne i hjernen, der er det ord og sanger, blomster og spiker, og kanskje en og annen liten smilende klovn.

I virkeligheten leker ikke dagens dame med ordentlige hjerner. En gang fant hun en hjerne i en slakterbutikk en gang hun var på ferie i et annet land enn det hun befinner seg i til vanlig. Fortsatt hender det at hun angrer på at hun ikke kjøpte den hjernen, bare for å kunne føre fingeren rundt i gangene, og å kunne se på den fra alle kanter, og til slutt dele den opp i biter. Og nei, hun kunne på ingen måte tenke seg å spise noens hjerne.

Dagens dame leker med tanken på ordentlige hjerner. Og så tegner hun dem. Og noen ganger, som i dag, bærer hun rundt på hjernene sine. De hun har tegna. Og hun henger dem opp og ser på dem ved siden av hverandre, og tenker at det aldri blir nok hjerner....

Og selv bruker jeg dagen på å montere utstilling i Galleriet i Schweigaardsgate 88, Oslo.
.

1 kommentar:

  1. Yei! Eg heldt ein grisehjerne på fredag, men turte ikkje kjenne på krik og krokane då eg var redd for å øydeleggje den.

    SvarSlett