tirsdag 9. mars 2010

090310: Dame med røde strømper

 .

-Kvinnedagen er over, sier dagens dame, det er et helt år til neste gang. Det er derfor hun har tatt på seg de røde strømpene. Det er viktig å ta røde strømper på av og til, tenker damen, det er viktig å passe på at ingen sniker seg foran døtrene våre når de for eksempel skal ta plass i styrerommene eller hoppe på ski.

Dagens dame er så uendelig lei av alle som sier ting som: "Jo, jeg er selvfølgelig for likestilling, men nå har det gått for langt". -Hallo, sier dagens dame, hvordan kan likestilling gå for langt? Hun tenker at dersom likestillingen går for langt noen gang, og tipper over, da er det ikke likestilling lenger, akkurat på det området synes hun ordet er ganske så sjølforklarende.

Dagens dame tenker at hun skal ta på seg de røde strømpene flere ganger i løpet av året. Hun skal ha dem på når det er snakk om lønn, når det er snakk om eiendom, når det er snakk om innflytelse. Og hun oppfordrer alle andre damer til å gjøre det samme, og menn. Man trenger ikke være dame for å bruke røde strømper av og til. Strømpene trenger ikke å være røde heller, de kan gjerne være grønne eller blå. Men likestilte, det må de være.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar