torsdag 25. mars 2010

250310: Dame med plakat

 .


"Warning, sensitive people in the area" står det på plakaten dagens dame bærer. Plakaten er et kunstverk, skapt av den svenske kunstneren Sten Etling.

Dagens dame tenker at det er mange som går rundt med sånne plakater, alle de som vil beskytte oss fra det de synes er ubehagelig å tenke på løfter av og til plakatene sine, og sier at dette er for sterkt, dette er for nakent, dette er for stygt, dette vil vi ikke vise. Og selvfølgelig mener de det for å beskytte alle oss andre, vi som kan ta oss nær av, bli støtt, eller kanskje få urene og stygge tanker.

-De stygge tankene mine blir ikke mindre stygge av at ingen ser dem, sier dagens dame, de blir egentlig farligere og styggere. Hun tenker at vi må vise det meste, særlig siden det er fintfølende mennesker der ute i verden, så får heller alle vi fintfølende, eller de fintfølende, alt ettersom, lære seg eller oss og si i fra når det er noe vi ikke liker, og kjempe om plassen og rommet, uten å la noen andre bestemme alt for oss.

-Og forresten, sier dagens dame, tar jeg meg mer nær av at noen der ute vil bestemme hva jeg skal få se og høre, det er nedlatende, og jeg er følsom nok til å ta meg nær av det. Det er derfor hun bærer plakaten - for å si at alle de følsomme menneskene blir triste når ikke de får velge selv....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar