tirsdag 23. mars 2010

230310: Dame med fuglekasse

.


-Det er på tide med vårreingjøring, sier dagens dame. Nå er ikke hun en sånn dame som vasker ned hele huset bare fordi det er vår, ikke halve en gang vasker hun. Nei, hun tenker på husene til noen som er mye mindre enn henne selv, og som har slitt seg gjennom en lang og kald vinter. Dagens dame tenker på fuglene.

Nå har vinteren vært lang og kald for damen også, men hun har i det minste vært inne under tak, med fyr på peisen og teppe i sofaen. Fuglene har sittet ute og hutret med de små fuglekroppene sine, og ventet på våren. OK, noen av dem har vært i Spania eller andre varme steder. Men likevel - de må fly tilbake selv, og det er heller ikke bare bare for små fugler.

Derfor hjelper damen fuglene med reingjøring og oppussing. Hun vil gjerne at de skal bo hos henne, hun liker å se dem fly fram og tilbake, og hun liker å høre dem kvitre (bare ikke utenfor soveromsvinduet når det fortsatt er natt for damer).

Katten gleder seg også til fuglene kommer. Den liker også å se på dem, der de flyr fram og tilbake. Med håp i øynene ser han den ene fuglen etter den andre komme tilbake fra syden. Det pleier å bli med håpet i øynene. Fuglene klarer å passe på seg selv, og dagens dame passer på at katten har mat i skåla si. Det er de ganske godt fornøyde med, alle sammen.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar