søndag 2. mai 2010

020510: Dagens dame tar livet med ro

 .


-I dag skal jeg ikke gjøre noen ting, sier dagens dame. -Eller, jo, det skal jeg, jeg skal bare ikke gjøre kjedelige ting, retter hun det til. Hun skal ha en hyggelig dag der hun gjør ting hun liker.

Dagens dame liker å pusle litt i hagen sin. Og nøkkelordet her er litt, hun har absolutt ingen plan om å overdrive aktivitetene. Søndag er hviledag i damens hage, også for snegler og liljebiller, i dag får de være i fred for damens knusende grep.

Så skal hun kanskje lese litt i en bok hun liker, lystlese, ikke nyttelese. Og kanskje, hvis hun vil, skal hun bla gjennom en og annen avis fra uka som var, en hun ikke rakk å se i da den var helt fersk.

Og ikke minst, hun skal sitte på trappa si og drikke kaffe. Hadde hun hatt hund, kunne hun gjort det sammen med den, men det har hun ikke. Derfor drikker hun kaffe med late-som hunden sin, den man bare kan se om man tar det innerste hjørnet av hodet i bruk, der alle de usynlige vennene bor. Og om man ser godt etter, er det nesten som om man kan tro at de er virkelige, der de går mot trappa, damen og hennes hund.
.

2 kommentarer:

 1. Artig å lese dine innlegg :)
  Ha en fin søndag
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Tusen takk - og en god søndag til deg også :-)

  SvarSlett