torsdag 20. mai 2010

200510: Dame med potet

 .


Dagens dame har tatt en potet. Hun hadde ikke lyst til det, men hun klarte ikke å la det være. Nå må sies at grunnen til at damen bærer en potet med ulyst, ikke har noe som helst med potetas plass i kostholdet å gjøre, vår dame er ikke redd for poteter, og hun liker å spise dem.

Hun liker derimot ikke å synge om dem. Det gjør hun nå. -Ta en potet, synger hun, ta gjerne fire, ta åtte, ta mange. Hun synger igjen og igjen på en sang hun hater. Og hun tenker at det skulle vært forbudt å bruke sanger som det i reklame. Hun synger om poteter, og vil gjerne ha litt rødt på fiskekaker, og det er noens skyld.

Dagens dame har tatt en potet. Hun bærer den som et våpen, på jakt etter den som bestemte at "Ta en potet" var en fin reklamesang. -Han skal få seg en potet, sier damen, et sted der poteter sjelden er, i alle fall i den formen. Hun marsjerer avgårde, mens hun nynner høyere og høyere på det som har gått fra å være en uskyldig, ikke så veldig fin, barnsang, til irriterende reklame, til vår dames kampsang.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar