mandag 10. mai 2010

100510: Dame som bærer en padde over veien

 .


Dagens dame bærer en padde forsiktig over veien. Den vil så gjerne til vannet, så gjerne vil paddene til dammene sine at de gjerne kan gå en kilometer for å komme dit. Akkurat som mennesker, er det utrolig hvor mye de anstrenger seg for å få parre seg.

Det er farlig å være padde som vil parre seg. Mye farligere enn å være menneske. I alle fall er sjansen for å bli påkjørt atskillig større dersom du er en padde som må krysse veien for å komme til dammen, enn den er for mennesker på vei til byen en sein lørdagsnatt.

Når dagens dame er på ferie i Nederland, ser hun stadig skilt der det står "overstekende padden". Nå kan ikke damen nederlansk, men hun antar at det betyr at man må være forsiktig, siden padder krysser veien, og det er dårlig gjort å kjøre over noen som begir seg ut på farlige veier fordi de er styrt av lyst.

-Jeg har ikke noe skilt, sier dagens dame, men jeg har to armer, og jeg bærer veldig gjerne padder over veien, hvis det kan være til hjelp. Hun tenker at hun i alle fall skal gjøre sitt til at paddene fortsatt er å se i nærheten, og tenker at kanskje det ikke hadde vært så dumt å skrive "overstekende padden" ved dammene her også.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar