lørdag 8. august 2009

080809: Dagens dame er på Veierland

.


Dagens dame tilbringer dagen på Veierland, denne flotte lille øya i Vestfold. Mange tror at øya er befolket hovedsaklig av sommerturister og flått, og det er den kanskje også, men det er i alle fall hyggelige sommerturister, og ikke så alt for plagsom flått.

Eller, akkurat det siste der, det vet ikke dagens dame helt sikkert, men hun har aldri blitt bitt av flått på Veierland, bare på fastlandet der hun bor. Likevel, for sikkerhets skyld, og dagens dame tar sikkerhet på alvor, har hun utstyrt seg med flåttspray. Fästingspray står det på flaska, i Sverige heter flåtten fästing, og det synes damen passer mye bedre enn flått. Flåtten er virkelig ikke flott, og den fester seg som bare det.

Men det er ikke flått hun bryr seg mest om i dag. Hun er som sagt på Veierland, denne lille øya som har så mye. Den har skole, butikk, posthus, kirke, to spiseteder om sommeren, bibliotek, tennisbane, golfbane, museum, og ikke minst: en egen festival.

Det er i anledning festivalen dama er på øya i dag. Hun gleder seg til å høre på musikk, treffe igjen festivalgjengangere, spise vafler og pølse, og drikke en øl eller to. Veierlandfestivalen, eller den bittelille øyafestivalen, om man vil, er en festival der både små og store koser seg, og der været alltid er fint, selv om det av og til regner litt.

Og hun tenker at det er godt at noen gidder, år etter år, å bruke av tida si sånn at andre skal kunne få en god opplevelse når det lakker mot slutten av sommerferien. Noen fortjener en stor takk, tenker dagens dame, og lener seg godt tilbake og nyter den vennlige lille øya.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar