tirsdag 11. august 2009

110809: Dagens dame er klar for et nytt skoleår

.


I disse dager er alle landets lærere i gang med å finne fram skolebøker for neste skoleår, lese klasselister og møblere klasserom. Både ferien og avspaseringen av forrige skoleårs konferansetimer og prøveretting er over, og nå venter en ny runde med elever som enten er splitternye, eller som har brukt sommerferien på å vokse seg merkbart større.

Nå, i innspurten av ferien, tar læreren et ekstra glass vin om kvelden, og hun passer på å lene seg godt tilbake og lese avisa i ro og fred ved frokostbordet, uten at andre mennesker i huset enn hun selv skal på skolen - disse første dagene av et skoleår, når skolen står der rein og tom, er gode å ha for å komme tilbake til klasseromsmodus.

Hun gleder seg til å møte de nye menneskene, og gruer seg litt til å lære navnene, selv om hun vet at det ordner seg, i år igjen. Og som en ekstra belønning til seg seg, etter de første slitsomme skoledagene, gjør hun det alle lærere gjør når de skal ha det skikkelig koselig: hun setter seg ned med en avis og leiter etter skrivefeil, mens hun spiser lærerens favorittgodteri: skolekritt.
.

3 kommentarer:

  1. Hei! Har vært innom bloggen din flere ganger uten å legge igjen noen spor etter meg. Må bare si jeg blir imponert over alle disse damene dine :) Er alltid morsomt å se hvordan dagens dame er. Kreativt:)

    SvarSlett
  2. Så hyggelig at du liker damene mine, Margrethe. Og takk for at du la igjen spor :-)

    SvarSlett