søndag 23. august 2009

230809: Sommerfugldamen

.


Dagens dame bærer en sommerfugl. Alle vet at man må være forsiktig når man bærer en sommerfugl, men dagens dame har lang trening, hun har nemlig flere sommerfuglbusker i hagen, og når det er sommerfugldager i august, flyr de rundt henne på alle kanter, insektene med sommer i navnet.

Dagens dame liker ikke fugler, og hun liker ikke insekter, men hun har gjort et unntak for sommerfugler, selv om de har fugl i navnet også, og er insekter. Men nå, når lufta fylles av dem, og de kommer inn i huset hennes om døra står åpen, er hun ikke sikker på om hun liker dem lenger.

Det blir litt mange av dem, og ting det er veldig mange av blir litt skumle. I tillegg har hun sett nærmere på dem enn hun pleier, og hun tenker at hun blir lurt av vingene, lurt til å tro at de er flagrende, overflatiske og ufarlige skapninger. Når hun ser på kroppen deres og forestiller seg dem uten vinger, er det ingenting skjørt og overflatisk over dem, da, i damens fantasi, er de skumle skapninger.

Dagens dame bærer en sommerfugl. Ut av huset bærer hun den, og hun tenker at det aldri mer skal være en sommerfugl i hennes hus. Aldri. For hun har sett den naken. I fantasien, riktignok, men hun trenger slettes ikke å gi næring til fantasiene om nakne sommerfugler. Særlig ikke siden skumle fantasier ofte nærer seg selv.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar