fredag 21. august 2009

210809: Kattedamen

.

Dagens dame går tur med katten sin. Egentlig synes hun at alle katter bør få lov til å lufte seg selv, likevel har hun katten i bånd. Det er ikke fordi hun tror den vil rømme fra henne. Det er fordi den skremmer alle små mennesker og små dyr i nabolaget. Katten er særdeles bevisst sitt territorium, og vokter det med hele seg.

Hadde katten bare vært en passiv vokter, så hadde det ikke vært så farlig, men katten er en meget aktiv vaktkatt, og angriper alt som kommer inn på hennes område. Vel, ikke alt, hun er jo ikke dum, heller, men alt hun tror hun kan vinne over, angriper hun.

Derfor, altså: båndet. Og på sitt vis passer de til hverandre, den eiendomsbevisste katten og den eiendomsbevisste damen. Sammen spankulerer de ut i verden, og jager bort det som er mindre enn dem selv.

Og alle likheter med tegnerens katt avvises på det sterkeste. Riktignok liker Dronningkatten verken barn eller dyr, og hun er mer enn gjennomsnittlig opptatt av territoriet sitt, men historien er oppdiktet og alle likheter med virkelige katter er helt tilfeldige. Og dessuten ville Kattesjefen over alle kattesjefer aldri funnet seg i å gå i bånd....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar