lørdag 15. august 2009

150809: Dagens dame har bursdag, på en måte

.


Dagens dame fyller femti. Det vil si, hun har fylt femti allerede, hun trengte bare litt tid på å venne seg til det, så i dag er hun femti år og en måned gammel, eller ung, alt ettersom man ser det. (Og som vi alle vet, i alle fall vi som har vært her en stund, er det med alder noe som endrer seg med nettopp alderen).

I gamle dager var damer på femti gamle. De hadde barnebarn og grått hår. De hadde velfylte lagre med syltetøy og de hadde halve griser og hele lam i fryseboksen. I dag har damer på femti tenåringsbarn og fritidsaktiviteter og hund som må luftes. De har knapt tid til å tenke mellom alle gjøremålene som må til for å binde de ulike delene av livet sammen, dagens dame holder styr på noens lekser, hun går på foreldremøter, og lufter hunden, hun jobber både hjemme og borte.

Dagens femtiåringer trøster og bærer, av og til kjennes det som om hele verden må trøstes og bæres, og at tida ikke strekker til. Men når dagens dame av og til tar seg tid til å se tilbake, ser hun at tida har strukket til likevel, og at hun har fått til mye.

Og derfor er dagens dame er klar til å feire. Når man har vært i verden i femti år er det grunn til å feire, synes hun. Så i dag lar hun tenåringsbarn være tenåringsbarn og hund være hund, og feirer seg selv.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar