lørdag 4. september 2010

040910: Dame med isbjørn

 .


-Det er på tide med lynrask evolusjon, sier dagens dame, så fort som verden endrer seg. Hun tenker at isbjørnen, for eksempel, bør skynde seg alt den kan, og bli mindre.

Mens menneskene krangler om hvem som har skyld i klimaendringene, bør isbjørnene bli mindre og mindre, så små som teskjeer bør de bli. Da kan de sitte der, på de små isflakene, og vente på at det går over. -Før eller seinere vil mennesket har utvikla seg så langt bort fra naturen at det ikke klarer seg i verden lenger, sier damen, og da, når mennesket ikke er der lenger, da kan de bittesmå isbjørnene komme fram og vokse seg store og sterke.

Og kanskje, kanskje, etter at folk flest har blitt borte på grunn av problemer de nektet å løse fordi de ikke visste hvem som hadde skylda, kanskje får en isbjørn en dag øye på en bitteliten dame som krabber opp av et hull i bakken. Så lita som ei teskje, er hun kanskje. Og kanskje har hun følge av flere. -Og da, sier damen til isbjørnen, må du vise at du er klok, og at du vet hvor problemene kommer fra - da må du spise dem opp med en gang - hver eneste en.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar