søndag 5. september 2010

050910: Dame med vaffel

 .


-I dag skal jeg gjøre alvor av det, sier dagens dame, jeg skal lage vafler. Hun har tenkt det flere ganger, at det er lenge siden hun har spist vafler, og at hun liker vafler godt, og burde gjøre noe med den saken. Hun tenker av og til at hun skal gjøre det, men så kommer latskapen og tar over, og hun tenker at vaflene kan vente til neste søndag.

-Egentlig er det ingen stor jobb å lage vafler, tenker damen. Det er bare å røre sammen egg, melk, mel og litt margarin. Og så kan jeg jo putte oppi en fløteskvett, hvis jeg har, eller litt rømme. Så langt pleier vaffeltankestrømmen å gå greit. Så skal vaffeljernet fram, og det skal smøres med margarin, og damen skal smøres med tålmodighet. Damen trenger god smøring når hun skal steke vafler, og når hun tenker seg om er ventingen så kjedlig at hun nok utsetter vaflene enda ei uke.

-Ingen vafler i dag heller, sier damen, hvis ikke et snilt barn har lyst til å steke dem. Hun er ikke så veldig lei seg, heller damen, hun tenker at det får bli andre boller, og at det er godt, det også...
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar