onsdag 29. september 2010

290910: Dame med fossa

 .- Det er ikke det at jeg liker å bære rundt på rovdyr, sier dagens dame, men av og til må de bæres de også, akkurat som med folk, det er ikke alltid vi klarer å gå sjøl heller, noen ganger trenger vi noen å lene oss til.

Dyret damen bærer er en fossa. Fossaen lever endemisk på Madagaskar-øyene. Nå hadde ikke damen trengt å si det der med endemisk heller, hun kunne rett og slett sagt at den bare lever på Madagaskar-øyene, men dagens dame har lært et nytt ord, og siden det er et ord som er sjeldent i bruk, får hun i alle fall bruke det når hun kan.

Fossaen jakter på fisk og fugl, men er spesialist på lemur-jakt. De er ganske nådeløse, tenker damen, men de trenger å bæres likevel. Akkurat som med folk. Til og med de som jakter på de som er mindre enn seg, og som bråker og oppfører seg som rovdyr må bæres av og til. Selv om det ikke er morsomt å bære på noen som spreller og klorer. - Og, sier damen, av og til er det kanskje de som trenger det mest, sånn at de får roet seg litt ned. Og damer som er vant til å bære, vet at det av og til er verdt det, å få et lite risp eller to på armen.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar