onsdag 4. mars 2009

040309: Snømåkedame

.

Dagens dame synes det er nok nå. Det er derfor hun har snøskuffe, fordi det er nok. Nok vinter, og nå skal den bort, i alle fall i hennes gård. Hun skal bruke dagen på å måke bort snøen, og all snø som måtte falle de neste ukene skal lide samme skjebne. I alle fall hos henne. For det er nok nå.

OK - det er kanskje litt upraktisk å måke snø når det sitter en papegøye fast på skuldra di. Det er bare det at hvis papegøya (eller var det dama?) lider av separasjonsangst, er det ikke så mange alternativer, da må man være sammen. Og siden denne papegøya har et ordforråd som passer en papegøye, er det egentlig fint at den er med, arbeidsdelinga er grei: dama måker og papegøya banner.

Noen har spurt om damene egentlig er meg. Det er de ikke. Bare litt noen ganger. Jeg synes for eksempel også at det er nok vinter, men jeg ville aldri funnet på å måke bort et eneste gram av den, hvis jeg ikke var innesnødd, og kanskje ikke da heller. Og jeg ville aldri, aldri, aldri, latt en papegøye komme nær kroppen min. Men om jeg nå en gang hadde hatt en papegøye er jeg helt sikker på at den ville vært innmari god til å banne....
.

3 kommentarer:

 1. Jeg tenker meg at det er dama som holder seg fast i papegøya jeg, da.. Kanskje fordi hun har et håp om at den skal greie å fly henne bort fra all snøen en dag????

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis!
  Jeg så programmet om deg på TV, og likte både deg og damene dine. De var utrolig skjønne!
  Marianne*

  SvarSlett
 3. Takk, Marianne, for hyggelig tilbakemelding.
  Jorunn: jeg har aldri tenkt på det på den måten, at det er en slags redningspapegøye. Takk for en ny idé...

  SvarSlett