torsdag 19. mars 2009

190309: Tegnedame

.


Dagens dame bærer fargeblyantene sine. Hun bruker dem mye og ofte, og orker ikke tanken på at noen skal røre dem og lage rot i systemet hennes, fargeblyantsystemet, en av de få tingene hun klarer å holde orden på.

Når hun ikke bærer fargeblyanter, bærer hun ofte rundt på en katt, en bortskjemt katt som dagen dame hevder er en av de klokeste kattene verden noen gang har sett. Den er ikke noe særlig snill, men det er bedre med en katt som er litt slem og klok enn en som er snill og dum, dumme katter irriterer dagens dame, i alle fall hvis katten i utgangspunktet har forutsetninger for å vite bedre, men likevel sier og gjør dumme ting.

Egentlig er hun sjenert, dagens dame, og hun liker ikke å snakke om fargeblyantene sine, men om det er nødvendig kan hun likevel fylle et helt rom med snakk, bare det er viktig nok, det hun skal si, og siden verden er full av viktige ting, snakker hun nok ofte, høyt og lenge.

Men aller helst vil hun sitte i en krok og tegne. Og hun vil tenke på rare ting, og lage små historier som av og til blir så virkelige at det er vanskelig å vite hva som er sant. Og så vil hun drikke kaffe sammen med den kloke katten, og tenke på damer hun har møtt, og damer hun kommer til å møte, og alle tegningene som ennå ikke er tegnet.
.

1 kommentar:

  1. lykke til i dag og i morgen og for hele utstillingen din Vigdis. Vi på Grini har hatt dere i tankene i kveld når vi har vært samlet til maling mm.

    SvarSlett