søndag 22. mars 2009

220309: Dame som bærer en platypus, eller nebbdyr om man vil

.


Det er et av de fineste ordene jeg vet, platypus. Og dagens dame bærer en. Nebbdyr heter det på norsk, dette merkelige dyret som man nesten ikke skulle tro at fantes i virkeligheten. Som mange andre merkelige dyr, bor også det i Australia.

Nebbdyret ser på en måte ut som noe som er satt sammen av mange dyr: det har svømmeføtter som en frosk, nebb som en and, gift som en slange, og det legger egg som en fugl. Og det likner bare på seg selv. Nebbdyrene tilhører den rare delgruppa av pattedyr med det udelikate navnet kloakkdyr - de har en felles åpning for avføring, urin og egglegging.

OK - nok lærergreier. Hvorfor dagens dame bærer rundt på et nebbdyr, vet jeg ikke. Jeg går ut fra at hun vet at det har giftsporer på bakbeina, hvis ikke kan hun få ganske vondt. Det er mulig at hun har sett Kalle og Molo på barne-tv og bestemt seg for at hun også vil ha et sånt dyr som Molo er, det vil si en som maser, er frekk og skravler hele tida.

Man kan jo også tenke seg at hun ikke skal ha dyret som kjæledyr, men at hun rett og slett driver matauk, og at hun har fått denne merkelige skapningen på kroken, og nå leiter etter måter å tilberede den på - som fugl, fisk, eller midt-i-mellom....
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar