onsdag 18. mars 2009

180309: Kakepyntbrud med kone

.


Dagens dame er en brud. Jeg har tegnet en brudedame før, hun giftet seg med en kakepyntmann. Dagens dame gifter seg med en kakepyntdame. De ville egentlig giftet seg i kirken, men fordi de har samme kjønn ble de henvist til sorenskriverkontoret.

Nå er det ikke sånn at jeg synes at gifting i kirken er så innmari viktig - egentlig synes jeg at all gifting kan foregå borgerlig, så kan de ulike religiøse gruppene heller har egne markeringer etterpå - men tanken på at noen ikke får lov til å gifte seg i kirken på grunn av legning synes jeg er dypt urettferdig.

Ellers skal jeg ikke si så mye om akkurat det - det bør være en selvfølge at folk får gifte seg med den de vil, så sant det er snakk om voksne mennesker med forutsetninger til å velge. Og jeg tenker av og til at det sikkert er veldig hyggelig å ha en partner av samme kjønn, og at seksualitet og legning ikke er absolutt, og at man uavhengig av hva man har "vært før" en dag kan møte kvinnen, eller mannen i sitt liv.

Jeg liker imidlertid ikke betegnelsen kjønnsnøytralt ekteskap. Det høres veldig kjedelig ut, og som et slags bofellesskap med alt for lite puling. Jeg tenker at ekteskap bør være fulle av kjønn, men at hvilke kjønn det er ikke spiller noen rolle. Så jeg tror jeg sier nei til kjønnsnøytrale ekteskap. Eller ja. Så min parole blir noe sånt som: Ja til kjønnsnøytrale ekteskap. Bare de er fulle av kjønn. Og puling.
.

2 kommentarer:

  1. Du vet? Jeg er stadig innom bloggen din og ser på damene dine. Jeg liker stilen din. Tenkte jeg bare burde si fra ^_^

    SvarSlett