onsdag 25. mars 2009

250309: Dagens dame trenger seg selv

.


Dagens dame er på ferie. Hun er en eldre dame som reiser til varmere strøk hver vinter. Det er best for gikta på den måten. Og for humøret - gikta er egentlig en unnskyldning, selv om hun merker at hun har ledd mer og mer etter som årene går.

Kanskje hun reiser for å slippe unna mas, jeg vet ikke, men det er ikke usannsynlig. Det er jo ikke bare folk med unger og jobb som opplever at hverdagen er stressende - blir man gammel har man minst like mange krav på seg: man skal være aktiv fysisk, man skal holde hodet i gang og lære nye ting, man skal passe barnebarn, og man skal vanne naboens blomster. Og ikke minst: man skal være takknemlig for at man får passe barnebarn og naboens blomster, da er det nemlig noen som forstatt trenger en.

Dette har dagens dame reist fra. Hun ble rett og slett så sliten av å bli satt pris på og trengt, at hun rømte sørover. Hun trenger nemlig seg selv en stund - hun trenger å lese bøker og å gå på kafe, og å snakke med nye mennesker som ikke trenger henne til noe annet enn en å være sammen med en stund. Hun trenger å ta på seg chilibadedrakten sin og å ha lange, late dager på stranda. Hun trenger å sove lenge, uten noen som skal passes, verken unger, planter eller dyr.

Og når hun har vært sammen med seg selv en stund, kan hun reise hjem igjen, og da, etter å ha hvilt seg med seg selv, da er det hyggelig å bli trengt.
.

3 kommentarer:

  1. Så veldig hyggelig å høre :-)

    SvarSlett
  2. Fine damer...gleder meg til å følge de gjennom året!

    SvarSlett