mandag 9. mars 2009

090309: Dame med muskedunder

.

Det er mandag. Dagens dame liker ikke mandager. Hun liker dem så dårlig at hun har bevæpna seg med en slags muskedunder. Ikke at jeg helt vet hva en muskedunder egentlig er, men det er et fint ord, og jeg har vage minner fra min korte periode som leser av Donald at det av og til opptrådte en gullgraver(?) med muskedunder der.

Man trenger ikke å skyte rundt seg selv om man har muskedunder, og det er mandag. Men at man kan komme til å skyte noen fordi det er mandag, vet alle vi som var unge på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet og husker Boomtown Rats og "I Don't Like Mondays" som var en kommentar til Brenda Ann Spencer som skjøt rundt seg en januardag i 1979.

Dagens dame er ikke så farlig. Hun vil bare være i fred. Og så lenge man lar henne være i fred, er hun snill og fredelig. Og innerst inne vet hun at man ikke kan skyte bort mandager. Hun vet også at de går over helt av seg selv. I alle fall for en liten stund.
.

1 kommentar:

  1. Onkel Skrue har en muskedunder. Den ser nesten ut som en trompet, og skyter grovsalt i rompa på B-gjengen. Jeg tror ikke det er særlig godt.

    SvarSlett